Apa Itu Carb-Bal (Carbo Blocker)?

Apa Itu Carl-Bal (carbo blocker) dari New Image??

carb bal untuk bantu halang karbo meresap ke dalam darah
produk carb-bal atau carbo blocker yang terkenal

Ramai yang mula bertanya pada Kak Zura apa itu Carb-Bal selepas Kak Zura post gambar kat status fb dan whatsapp.. Berikut adalah apa yang Kak Zura explain kepada pelanggan.

Carb Bal akan dilancarkan di Malaysia selepas our Chairmain Mr Gramme Clegg telah announce di 73rd Royalti Malaysia tadi dan katanya akan ada di pasaran pada pertengahan April 2019, sebelum puasa.. boleh kurusss lepas ni… HARGA MASIH BELUM DI MAKLUMKAN LAGI.. tungguuuuu… 🙂

Kak Zura pun tak sabar sebenarnya.. kerana pada tahun 2013 dulu Kak Zura ada beli produk Carb-bal (Carbo Blocker) ini di HQ New Image Singapore kerana pada masa itu masih belum dapat kelulusan untuk masuk ke pasaran Malaysia lagi.. Hampir 100 botol sebulan Kak Zura beli produk tersebut, memang laku kerasss… power pulak tu.. best!!!

Sedikit info karbohidrat bloker untuk you alls..

Apa Kandungan Carb-Bal?

Carb Bal sebenarnya adalah Penyekat Carbo. Dibuat dari kacang putih dan gymnema Sylvester tumbuhan ditanam di India yang membantu untuk menghalang gula dalam badan kita.

Ianya perlu diambil 3 kapsul 20 minit sebelum makan, ia akan membantu untuk menghalang enzim yang dipanggil alpha-amylase atau reseptor gula atau sel-sel yang berfungsi untuk menyerap gula.

Jadi, jika kita mengambil lebih banyak carbo, kebanyakan carbo tidak akan diseraptetapi sebaliknya akan dibuang keluar dari sistem badan.

Oleh itu dalam diet ini kita boleh mengambil lebih carbo, tetapi masih perlu berhati-hati. Ia akan menyekat sehingga 123 gram carbo setiap hari jika kita mengambil 3 kapsul atau 1 kapsul setiap hidangan.

Dalam erti kata lain, jika kita membahagikan 123 dibahagikan dengan 3 ia adalah kira-kira 40 gram setiap hidangan daripada 35 gram setiap hari yang kita sepatutnyamengambil.

Tetapi jika kita terlupa untuk makan selepas mengambil Bal karbohidrat, ia tidak akan bekerja. Kerana reseptor gula akan kembali kepada fungsi normal selepas masa yang ditetapkan.

Jadi, selepas 20 minit anda mesti mengambil makanan anda atau lain anda perlu mengambil karbohidrat bal lagi dan tunggu selama 20 minit atau mungkin andahanya boleh mengambil protein sahaja dan bukannya makan lebih carbo.

BERITA BAIK!!!!

PRODUK BARU DARI NZ NEW IMAGE “CARB-BAL” TELAH DILANCARKAN DI SINGAPORE 2013 DAN AKAN MEMASUKI PASARAN MALAYSIA PADA BULAN APRIL 2019..

KEPADA INGIN TEMPAH SILA HUBUNGI SAYA DI TALIAN 012-2777396

JOM BAKAR LEMAK DENGAN ALPHA LIPID SD2 DAN BLOCK CARBO DENGAN “CARB-BAL” NAK MAKAN NASI KARBOHIDRAT.. MAKAN JE LA… TAK YAH RISAU LAGI…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.