BERDIET DENGAN ICE-CREAM, BOLEH KE??

Suka makan ice-cream??? Kak zura suka sangat-sangatlaaaa kalau dapat makan ice-cream lebih-lebih lagi kalau makan ice-cream chocolate.. yummmmsss…

Sebenarnya tak salah jika kita nak makan ice-cream, disamping tu juga tak nak gemuk!!! oh tidak… !!!!! Kak Zura sendiri pun takut gemuk, badan kak zura mudah gemuk kalau makan benda-benda yang manis. Namun.. hari ini Kak Zura nak share, rahsia makan ice-cream tapi masih boleh kurus..

Ice-Cream Buah-buahan

Haaaa.. ini dia kisahnya.. kita cuba buat ice-cream daripada buah-buahan.. pasti sedapppp!!! Blend je buah tuh then boleh masukkan dalam bekas ikut bentuk yang kita suka, kemudian sejuk beku je.. walllaaahhhh… siap ice cream buah kita… buah yang manis tak yah letak gula dah.. pure buah sedappp woooo…  try ya.. nanti cerita pada kak zura best ke tidak..

resepi ice cream buah1 resepi ice cream buah2 resepi ice cream buah4 resepi ice cream buah5 resepi ice cream buah6 resepi ice cream buah7 resepi ice cream buah8

 

Enjoy your ice-cream ok.. yang pasti tak gemukkkk!! Hehehehe…

Banyak lagi resepi-resepi untuk anda nak kurus tapi masih boleh enjoy makan.. boleh ke blog https://www.hazurahashimbani.com/cooking-recipe

 

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.