Cara Terbaik Minum Nutrimax Shake

Cara Terbaik Minum Nutrimax Shake Yang Boleh Cepat Kurus

Hari ini Kak Zura nak kongsikan kaedah terbaik untuk amalkan Nutrimax Shake yang boleh betul-betul beri kesan yang paling optima turunkan berat badan. Kak Zura pasti ramai yang dah cuba tapi tak de kesan.. Ada juga yang minum hanya boleh turun berat sikit sahaja.. Jadi kita kaji dulu bagaimana pembakaran lemak berlaku secara semula jadi bila minum Nutrimax Shake..

Secara umumnya tubuh mnghasilkan tenaga dengan 2 cara :
1. Melalui karbohidrat yg kita makan
2. Melalui tenaga yang disimpan dalam badan..

 

Kesan Tubuh Menghasilkan Tenaga

Kalau kita makan karbohidrat.. kadar insulin akan tinggi. Peningkatan gula dlm darah akan menyebabkan kita mudah dapat kencing manis.. dan bila ada kencing manis.. yang pasti penyakit-penyakit lain follow macam darah tinggi, kencing manis dan lain-lain..

So.. kita nak tukar proses pembakaran lemak dari karbo ni.. kita kena kurangkan karbo atau jangan ambil karbohidrat buat sementara waktu ni..

Bila kita kurang ambil karbo.. badan tidak dibekalkan dengan tenaga.. karbo ni kalau masuk dalam badan dia kan bertukar kepada glukose¬†–>¬†Glukose ni lah tenaga dan juga fruktose.. Fruktose adalah sejenis tenaga dari buah-buahan. Itu sebabnya dalam masa pengambilan Nutrimax Shake kita digalakkan mengurangkan pengambilan karbohidrat dan buah-buahan.

Apabila tiada glukose dan fruktose, badan tidak dapat tenaga jadi tubuh akan memberi signal kepada otak untuk membuat pembakaran semula jadi dengan membakar tenaga yang disimpan. Tenaga yang disimpan dikenali sebagai LEMAK.

Nasi, mee, roti, pasta, kueh-mueh, bijirin buahan adalah kumpulan makanan yang menghasilkan glukose apabila dimakan.. Bila ada glukose ni, insulin akan tinggi. Untuk rendahkan kadar insulin ni mesti stop / kurangakan semua karbohidrat.

Dengan nutrimax ni, anda tak perlu risau pasal menggigil sebab tak makan nasi. Kita akan rasa lebih bertenaga walaupun tidak makan nasi apabila lemak-lemak yang disimpan tadi ditukarkan kepada tenaga..

Apabila tenaga yg disimpan sebagai lemak tadi dibakar dan terbakar.. proses pembakaran lemak ini dikenali sebagai KETOSIS..

Itu sebabnya kita perlu buat ujian air kencing menggunakan ketostik, sebab pembakaran lemak semula jadi akan menghasilkan ketone dan ketone ni boleh dikesan melalui air kencing.. Dengan ujian Ketostik, kita boleh tahu adalah lemak sudah dibakar, sedang dibakar, atau tidak dibakar.

 

 

 

Cara Terbaik Minum Nutrimax Shake

  1. Amalkan NutriMax Shake 3x sehari (Pagi, petang, malam)
  2. Amalkan diet rendah karbo dan jgn berlapar.
  3. Amalkan minum air kosong 8 gelas sehari, ikut aktiviti dan cuaca.
  4. Lakukan Detox terlebih dahulu dengan Clenz Tox untuk kesan kebih cepat.
  5. Kombinasikan NutriMax Shake dengan Gc Tea dalam program anda

Lagi tips diet di https://www.hazurahashimbani.com

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.