Clenz-tox Produk Kesihatan Untuk Detoks Dan Cuci Usus

PERNAH TAK TERFIKIR, Kenapa anda makan bermacam-macam produk kesihatan atau produk kecantikan kurang berkesan padahal produk-produk tersebut memang baik dan berkhasiat???  Salah satu punca sukar untuk turun berat badan adalah kerana badan kita banyak toksin dan usus kita kotor. Perkara utama kena cuci usus tu dulu..

 

Kenapa Badan Perlu Detoks Dan Cuci Usus?

⚠ Kerana usus tidak bersih dan banyak toksin.

⚠ Penyerapan nutrien & khasiat makanan/produk tersebut tidak ditahap optimum kerana usus tidak bersih dan mengandungi banyak toksin.

⚠ Ingat!!! segala makanan akan diproses melalui usus dan bagaimana kalau ianya sendiri tidak bersih dan penuh toksin. Ibarat anda pergi makan di restoran tapi dapur masaknya kotor!!!

8 Tanda Badan Banyak Toksin Yang Membahayakan

Ramai yang tidak sedar bahayanya toksin dalam badan yang boleh merosakkan fungsi sel dalam badan serta mengakibatkan kesihatan kita terganggu. Kita tidak sedar beberapa tanda badan banyak toksin. Ini juga menjadi salah satu punca kenapa ramai yang sukar nak turun berat badan. Makan macam-macam tapi sistem pencernaan tidak berfungsi dengan baik, hasilnya toksin akan berkumpul dalam badan. Bayangkan jika lama toksin atau racun itu berada dalam badan, ia boleh merosakkan fungsi sel dalam badan.

Toksin atau racun ini bukan hanya berpunca dari pemakanan, tetapi juga disebabkan oleh pengambilan ubat-ubat, radiasi, dehidrasi, udara yang kotor juga amalan tidak sihat seperti merokok.

Sedar atau tidak?? Tahu ke buat-buat tidak tahu?? Ramai yang tidak tahu bahawa tubuh mereka sebenarnya penuh dengan toksin dan racun. Toksin ini lama kelamaan akan membahayakan organ penting dalam badan, iaitu ginjal yang berfungsi menyaring racun dalam badan. Sebelum terlambat, Kak Zura akan ceritakan 8 tanda badan banyak toksin yang membahayakan supaya kita boleh lakukan sesuatu. Baca ya..

 

Apakah Tanda Badan Banyak Toksin?

1- SEMBELIT
anda perlu membuang air besar dua kali sehari bagi memastikan bahan buangan pepejal dan cecair bertoksin tidak disimpan lama di dalam badan dan membawa penyakit.

2-KEMBUNG PERUT
usus yang tidak bersih dan penuh toksin akan menyebabkan angin terperangkap di dalamnya dan menyebabkan perut menjadi kembung dan tidak selesa.

3-SAKIT KEPALA
badan yang penuh toksin akan menyebabkan anda mengalaami sakit kepala yang berulang-ulang, malah boleh menyerang anda pada setiap hari.

4-LETIH DAN LESU
toksin yang terkumpul dalm badan seumpama racun yang mencuri tenaga di dalam badan,menyebabkan kita lesu dan tidak bermaya sepanjang hari.

5-MULUT BERBAU
usus yang kotor dan tidak dibersihkan secara kerap akan mulut berbau busuk dan menimbulkaan ketidakselesaan kepada orang lain di sekeliling.

6-PERUT BUNCIT
najis yang terkumpul lama didalam usus akan mengeras, dan menjadi tempat angin berkumpul. ini boleh menyebabkan perut kelihatan boroi walaupun berat badan anda masih normal. Lama kelamaan berat badan akan bertambah dan kita boleh jadi gemuk.

7-KULIT KUSAM
jika masalah kulit seperti jerawat dan kulit kusam anda berpanjangan, cuba ambil langkah untuk detox bagi membersihkan toksin yang berkumpul dalam badan terlebih dahulu.

8- KEMARUK MAKAN
badan yang bertoksin akan menyebabkan anda tidak boleh mengawal cara makan dengan baik , malah menyebabkan anda sering rasa lapar dan ingin mengunyah makanan sepanjang hari.

Jadi, anda kena ubah pelan dan bertindak sekarang sebelum anda membazirkan wang anda lebih banyak lagi. Jom bersihkan usus dulu dan jaga kesihatan usus kita dengan CLENZ-TOX

  • 100% Bahan semulajadi.
  • Halal, KKM, GMP.
  • Kesan cepat, mudah, murah & selamat
  • Tiada kesan sampingan.
  • Lelaki-Perempuan semua boleh

produk kesihatan rashwealth

 

🍵 CARA PENGGUNAAN
1) Ambil 1 paket setiap hari sebelum makan malam
2) Campurkan 1 paket dgn 150-180ml air di dalam shaker.
3) Goncang sehingga sebati dan minum.

Baca lagi tips diet di https://www.hazurahashimbani.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.