Dicerai Suami Jika Tak Pandai Masak? Zalim ke?

MASAK DENGAN KASIH SAYANG..

Tak susah sebenarnya masak ni.. yang paling penting kena RAJIN.. tak sedap.. try lagi.. try lagi.. sampai anak atau suami kata sedap..
Me.. I LOVE TO COOK.. since kecik2 umur 9 thn lagi dah masak.. siap buat roti canai lagi.. masa tu ramai stay kat my house.. arwah atok dan nenek.. sekali uli roti canai 1kg gandum.. licinnnn.. sedap laaa tu.. mek jue yang buat.. heheheeee…

Masa tunggu result SPM dah start jual cookies raya.. Daddy belikan oven turbo.. sekarang masih bernyawa lagi oven tu.. tokey biskut lah katakan.. raya pernah buat sampai 20 jenis biskut.. try and error resepi dari buku.. time tu mana boleh google google.. mana sedap boleh jual.. tak sedap sendiri makan.. ada yang keras boleh baling tikus.. apa punya resepi daaa..

Bila dah kawin ni.. pernah bantu suami untuk dpt extra income dengan buat catering dan baking cookies kek.. catering masak utk 30 orang boleh laaa.. ramai2 pengsan!!!.. buat nasi dagang, macaroni bakar, kuzi ayam dan roti jala.. buat kek brownies sampai 200 biji.. dan macam2 lagi.. yang bestnyaaa tak rasa penat pasal MY PASSION IS COOKING..

mak-jemah-cooking

Kak Zura tolong kawan jual Nasi Goreng Ayam Berempah Mak Jemah Jambu

Kak Zura rasa suami tak sekejam itu nak ceraikan kita kalau kita tak pandai masak.. tak sedap boleh belajar. Setiap orang ada kelemahan dan kelebihan dia.. hidup berumahtangga ni perlu ada toleransi. Macam adik ipar Kak Zura, wife dia tak pandai masak lansung.. tapi tak kisah pun dia.. boleh je beli kat luar.. sibbaik dia tu rajin tolong masak untuk keluarga.. Allah ni adil.. setuju??

Sekarang ni Kak Zura dah tak jual biskut kek dah.. Ramai suruh buka kedai makan.. tapi macam penat je.. namun.. sapa yang nak makan sedap-sedap welcome to my house.. cakap je nak makan apa.. steak.. chicken chop.. kuzi.. roti jala.. carbonara.. nasi dagang.. chicken pie.. semua boleh..
Kak Zura dalam adaĀ siapkan blog dengan berkongsi macam-macam resepi-resepi yang best-best dari facebook.. nati boleh follow ya.. https://www.hazurahashimbani.com/cooking-recipe

Kak Zura ada juga ada create Group Fb: COOKING WITH MAK JEMAH JAMBU

Nanti boleh lah join ya.. banyak lagi yang tak sempat Kak Zura nak update dalam blog pasal beribu-ribu resepi kawan-kawan post dan share kat group tu.. Jika ada apa-apa nak bertanya, jangan malu.. boleh je whatsapp Kak Zura di 012-2777396 / 019-3197976

Jangan lupa LIKE dan SHARE post ni dengan kawan-kawan ya.. šŸ™‚

 

Salam sayang, Kak Zura

COOKING WITH LOVE.. 💖??💖
#cookingwithmakjemahjambu

 

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.