Manfaat Kesihatan Dalam Kandungan Buah Sea Buckthorn

Dengan jumlah tinggi protein, serat, antioksidan, vitamin dan mineral, telah menjadikan Buah Sea Buckthorn sebagai buah yang sangat luar biasa yang telah dipuji oleh orang-orang seperti Dr Oz.

Walaupun digunakan selama berabad-abad di Asia dan Eropah sebagai ubat yang bergaji tinggi, Buah Sea buckthorn kurang begitu popular di daratan Amerika Utara, dimana buah Sea Bucthorn itu sendiri berasal di Himalaya, hebatnya buah ini sekarang boleh tumbuh di seluruh dunia, termasuk Kanada, Buah ini sekarang sudah ada dalam bentuk jus dan kosmetik untuk penjagaan kulit.

bvenin-Buah Sea Buckthorn

B’VENIN Seabuckthorn Savon – Face & Body Cleansing Bar

Apa yang membuat Buah Sea Buckthorn ini menjadi makanan super?

Bentuk buah Sea Buckthorn berwarna kuning-oren kecil kira-kira satu pertiga daripada saiz blueberry, namun kandungannya 12 kali dari jumlah vitamin C pada buah oren. Dengan jumlah tinggi protein, serat, antioksidan, vitamin dan mineral (atau 190 sebatian bioaktif), Buah Sea buckthorn adalah makanan yang Anti Sinaran. Disebut-sebut sebagai salah satu makanan yang paling berkhasiat dan kaya vitamin di dunia dan memberikan manfaat, Kini Buah Sea Buckthorn melebihi populariti Acai berry dan buah delima.

Buah Sea Buckthorn

Buah Sea Buckthorn adalah buah yang dapat membuat anda sihat luar dalam:

1. Menurunkan berat badan dan melawan penyakit

Baru-baru ini Buah Sea Bucktorn menerima pujian daripada Dr. Oz, Dari hasil penelitian Buah Sea Buckthorn telah menunjukkan kemampuannya yang menyumbang sebagai penurun berat badan dan mencegah terjadinya simpanan lemak berlebihan di dalam tubuh. Selain dapat menurunan berat badan Buah Sea Buckthorn juga dapat mengatasi pelbagai penyakit, seperti penyakit jantung dan diabetes.

kemampuan Buah Sea Buckthorn juga boleh menurunkan tahap CRP (protein C-reaktif), iaitu sebuah protein yang berkaitan dengan keradangan, Sea Buckthorn juga telah dikaitkan dapat mengurangkan kadar risiko penyakit jantung dan diabetes.

2. Melembapkan dari dalam ke luar

Sea Buckthorn ini mempunyai kandungan asid lemak omega tinggi 3, 6, 9 dan 7. meskipun para doktor masih menunggu kajian lebih lanjut tentang manfaat omega 7s, Namun hasilnya terlihat menjanjikan.

mengambil Sea Buckthorn secara teratur maka asam lemak ini dapat membantu untuk melincirkan usus yang kering, usus tidak berkembang akan meningkatkan eliminasi biasa untuk pesakit sembelit, kata Dr Oz.

3. Dapatkan kecantikan anda dengan mengambil Buah Sea Bucthorn

Apa yang mengagumkan daripada buah Sea Buckthorn ini ?. Kandungan vitamin C yang tinggi menjadikan ia menarik untuk dijadikan krim wajah dan serum kerana kolagennya dapat membentuk keupayaan sebatian Vitamin C yang dapat membuat kulit anda, anjal, kerutan di wajah berkurang dan dikenali kerana sifat restoratifnya.

4. Merawat kulit kering atau iritasi

Untuk kulit yang jengkel, buah sea buckthorn boleh menjadi terapi rawatannya. Asam lemak omega 3 mengurangkan keradangan kulit akibat, terbakar dan gatal-gatal, manakala vitamin E membantu menyembuhkan kulit dengan cepat dan mengurangkan / menghilangkan parut.

 

Di mana kita boleh menemuinya?

Minyak buah ini boleh digunakan sendiri atau ditambah kepada campuran buatan sendiri. Anda juga boleh mencari minyak buah Sea Buckthorn sebagai bahan aktif dalam produk penjagaan kulit seperti, salah satu ubat kegemaran saya di musim panas. sebagai pelindung dan penyembuh dari sengatan matahari, wajib sekali memakainya dalam keadaan cuaca yang panas.

Buah Sea Buckthorn kurang selesa apabila dimakan mentah, sehingga harus di olah terlebih dahulu, boleh sebagai sirap, di dipanggang atau paling sering adalah dalam bentuk suplemen sebagai jus atau kapsul.

Sukar bagi kita untuk mencari Sea Buckthorn dalam bentuk suplemen di Malaysia, namun tidak lama lagi anda akan dapat dengan mudah mencari buah Sea Buckthorn dalam bentuk makanan tambahan dan kecantikan. Kita sudah ada produk kecantikan yang berasaskan Buah Sea Buckthorn yang telah launch pada Mac 2016 baru-baru ini… B’VENIN SEABUCKTHORN SAVON boleh di dapati secara online di http://bvenin.com.

Tidak lama lagi anda akan sering melihat produk yang berasaskan Buah Sea Buckthorn dengan mudah berupa tambahan dan kecantikan di pelbagai media Online, terutama di Blog ini yang akan Kak Zura update from time to time… Sering secara kerap berkunjung ke blog ini supaya anda tidak ketinggalan infonya 😀

 

Boleh hubungi Kak Zura jika ada pertanyaan pasal B’Venin Seabucktorn Savon di 012-2777396

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.