Perut Geleber Macam Muffin? Cara Cepat Nak Atasinya

SAYA TAK GEMUK PUN.. TAPI… perut geleber..

Ada muffin top pulak!! 😭😭😭

‘Muffin Top’ ni adalah istilah yang diberi untuk lebihan lemak yang terkeluar bahagian pinggang semasa kita pakai seluar atau kain.

Stress kan bila ada muffin top ni? Kak Zura pun ada.. almaklumlaaa dah ada anak seorang. Sebab tu laaa Kak Zura perlu rajinkan diri untuk pakai bodysuit setiap hari semata-mata untuk fitkan balik bentuk badan macam anak dara dulu..

Seksa bila perut geleber ni bila pakai baju boleh sangkut sangkut. Nak butang jeans  pun mencabar. Kalau baju kecik sikit terus nampak “spare tayar” ni.. maluuu…

 

muffin-top

 

Jika anda kurus tapi mempunyai muffin top ni, ada tiga kemungkinan.

1. Anda kurus tapi kandungan lemak dalam badan tinggi

2. Anda kurus tapi kulit anda gelebeh

3. Anda sebenarnya tak kurus dan perlu turunkan berat badan!

 

BAGAIMANA NAK BUANG MUFFIN TOP NI?

1. Jaga Makan- pilih makanan sihat setiap hari. Cuba try 7 hari berturut-turut!

2. Minum air kosong 3-4liter setiap hari

3. Pantang air manis

4. Bersenam 3x seminggu!

Kalau masih blur nak start dari mana.. Anda mungkin perlukan coach untuk guide dan bimbing supaya terus bersemangat!

Jangan risau.. Kak Zura kan ada.. InsyaAllah boleh bantu anda untuk kurus dan buang spare tayar anda tu..

Berminat nak Kak Zura sebagai coach anda?? Boleh whatsapp Kak Zura.. ikut panduan Kak Zura untuk 7 hari dan tengok kesannya bila muffin top semakin berkurangan.. http://rahsiadietslim.com/program-kurus

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.