SAYA MALU SAYA GEMUK!!!

I WAS FAT!!!! This is my sad story..

Perasaan nak kurus tu ada bagi setiap wanita yang ada masalah berat badan.. Kalau ikutkan semua jenis produk kurus nak beli.. ada je produk baru.. beli.. semata-mata nak kurus.. kadang-kadang kita terpedaya dengan promo yang nampak best, tapi bila kita guna tak juga menjadi.. gemukkk jugak..

Saya pun macam tu jugak… tapi bila stop je produk badan bagai di pam pam.. jadi double dan tripple..

i was fat after giving birth to my son.. that was 2001.. nak turun berat tu bukan main susah lagi.. apa tak nya.. masa pregnant kononnya boleh makan untuk 2 orang, semua yang sedap saya makan.. especially anything with chocolates.. I’M A DESSERT LOVER TILL NOW..

Utusan Malaysia 27 julai 2008

Utusan Malaysia 27 julai 2008

Masa remaja dulu pun, my sister knows how i was crazy to loose weight.. pernah perah limau nipis secawan, dan telan macam tu je tanpa letak air dan gula.. mak aiiii… masam jangan cerita laaa.. minum setiap malam… sampai laaa sakit perut.. tak tahu pulak LEMON sebenarnya yang BOLEH buat kita KURUS, NOT LIME!!!! O.M.G!!!

Badan ikut my dad jenis chubby chubby since kecik lagi.. so memang susah nak turunlah.. kejap gemuk kejap kurus then gemuk balik.. kadang-kadang menangis sorang-sorang bila dah putus asa tak boleh nak kurus..

I have experienced a lot kind of diet.. atkins diet, carbo diet, vegetable diet.. kitogenic diet.. semua tu jadi kalau kita betul-betul ikut.. but then i still need supplement to support cause ada yang buat kita jadi letih dan termaya jika tak cukup zat dalam badan..

Until now.. i have a new kind of diet that really works.. a friend of mine introduced it.. i bought the books, do a lot of revision in the internet.. masalah yang saya hadapi, takde pulak buku dalam Bahasa Malaysia untuk saya study.. that is why. i was thinking since i have almost 7,000 followers in my blog slimdiet2.org yang berminat nak turun berat badan.. why not i buat satu buku pasal DIET IKUT JENIS DARAH..

 

HAZURA HASHIM BANI, YOUR BODY ENGINEER

HAZURA HASHIM BANI, YOUR BODY ENGINEER

 

You can eat all your favourite foods but still you can loose weight.. how wonderfull is that right??

So.. ladies.. ada yang minat nak turun berat tanpa ubat?? FREE JE… BOLEH JUGA BACA MACAM MANA SAYA BOLEH TURUNKAN BERAT BADAN, ADA 3 ARTIKEL SEMUANYA.. PART 1, 2 AND 3..

Mulut Cakap Nak Kurus, Tapi Perut Cakap Lapar – Part 1

 

P/S tiba-tiba terasa nak menulis lepas tengok buku karya Puan Azura Abdullah dan status Puan Emi Idura pasal menulis.. 🙂
Bila dah start menulis banyak pulak nak cerita.. kalau ikut banyak lagi nak share kisah hidup yang sedih sangat-sangat bila gemuk..

‪#‎DragonLadyHazura‬
‪#‎BodyEngineer‬
‪#‎PengasasBVenin‬

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.