Tukar Bentuk Badan Dalam 21 Hari

Semua orang nak kurus dan dapatkan berat ideal. Semua orang nak cantik.. namun.. kita tak boleh tahan dengan dugaan makanan yang sedap-sedap… Kalau kat Kota Bharu, memang Kak Zura tak boleh nak diet lansung.. makanan sedap dan menyelerekan belaka.. cara yang Kak Zura lakukan supaya badan tak naik masa balik Kota Bharu adalah dengan amalkan minum teh GC TEA yang memang terbaik untuk kawal gula dalam darah dan blok kandungan gula daripada meresap dalam darah..

Cuba kita perhatikan.. masalah yang berlaku sekarang adalah kebanyakan program-program pelangsingan banyak di lakukan oleh ‘beautician’ berbanding pakar yang terlatih dalam bidang perubatan, sukan dan nutrisi. Obesiti bukan sahaja masalah pemakanan. Ia lebih kompleks dari itu. Ia melibatkan ketidakseimbangan fungsi hipotalamus, ketidak seimbangan hormon dan pelbagai aspek lagi.

 

Obesiti Malaysia nombor satu

 

OBESITI adalah sejenis ‘penyakit’ sebenarnya. Obesiti adalah masalah dunia moden. Ia hampir tidak wujud 50 tahun dahulu. Antara penyebab yang menyebabkan fenomena ‘Obesogenic’ adalah – Pemakanan yang tinggi karbohidrat terproses, makanan tinggi gula, nutrisi yang rendah dan kurang aktiviti fizikal.

Metabolisme kacau. Hormon tak seimbang. All haywire. Pengurangkan kalori sahaja pun kadang-kadang tidak dapat membantu menurunkan berat badan yang terus meningkat naik. Setuju dengan Kak Zura??

ANDA BERISIKO TINGGI JIKA :

BMI > 23

Ukuran Lilitan Pinggang Melebihi

>102 cm (40 inch) – Lelaki

>80 cm (35 inch) – Wanita

Obesiti adalah peratusan lemak badan yang berlebihan dalam badan seseorang individu.

Anda dikatakan obese apabila :

Wanita : Peratusan lemak badan >32%

Lelaki : Peratusan lemak badan >25%

Cuba kira.. anda di mana..

Nanti Kak Zura akan kongsikan lagi tips-tips.. nak turun berat dalam 21 hari?? boleh ikuti PROGRAM DIET TERSOHOR 2016

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.