Teh Sekat Gula – GC Tea Penawar Penyakit

Teh Sekat Gula (GC Tea) – Apa Kelebihannya?

GLUCOS CUT TEA (GC TEA) atau Teh Sekat Gula adalah mengandungi 100% bahan herba semula jadi. Mengadaptasikan konsep “Herbal Tea Formula”, dengan menawarkan pendekatan yang komprehensif untuk menyekat lemak dan penyerapan gula berlebihan serta menguatkan sistem penghadaman perut. Kaedah ini akan membantu untuk menghentikan kesan dahaga akibat kepanasan, melegakan keletihan serta membantu menstabilkan glukosa darah.

Glukos Cut sesuai untuk mereka yang mengambil berat tentang gula darah, masalah kegemukan dan bagi mereka yang kurang bersenam. Ia juga Merupakan penawar terbaik untuk mengatasi masalah kencing manis atau diabetis serta mengatasi dan mengawal masalah obesiti.

 

Kandungan GC TEA

GLUCOS CUT mengandungi herba yang mempunyai “bukti saintifik terbaik” mengikut apa yang dirumuskan oleh National Library of Medicine (NLM) dan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). Antaranya ramuan utama dan kelebihannya:

 • Teh hijau – mengandungi EGCG yang kaya antiokisda. Blok tindakan enzim yang dikenali sebagai alfa-amilase berupaya memecah karbohidrat kepada gula ringkas yang membentuk tenaga untuk digunakan oleh tubuh badan. Selain itu, teh hijau juga terkenal dengan kelebihannya untuk meningkatkan metabolisme badan serta mempercepatkan proses penghadaman supaya lemak-lemak tidak dapat terkumpul. Juga berupaya mengawal dan merendahkan tahap kolesterol dan anti-kanser.
 • Gymnema sylvestre – Herba yang amat dikenali sebagai “Wonder Herb For Diabetics” atau pemusnah gula.  Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan ‘ketagihan’ gula dan selera makan. Membantu menghalang pengaktifan dan penyerapan molekul gula berlebihan dalam makanan. Selain itu, ia juga didapati mampu menggalakkan perembesan insulin dari kalenjar pankreas serta menghalang penyerapan gula di usus. Ini akan merendahkah paras gula/ glukos dalam darah.
 • Mulberry – berupaya mengimbangi kandungan gula dalam darah serta sebagai penyerap karbohidrat yang baik serta membantu mengurangkan berat badan. Juga kaya sebagai ejen antioksida.
 • Rooibos – aspalathin senyawa aktif merangsang pankreas beta-sel merembeskan insulin untuk menukarkan gula kepada tenaga.
 • Glucos Cut Sweetened dengan pemanis stevia. Menurut beberapa kajian, stevia sangat bermanfaat dalam mengawal paras gula dalam darah dan meningkatkan fungsi pankreas.

 

Teh Hijau Sekat Gula GC TEA mengandungi jumlah yang tinggi EGCG yang mempunyai keupayaan untuk merangsang metabolisma dan pembakaran lemak. Glucos CUT telah mengambil manfaat daripada khasiat teh hijau ke peringkat seterusnya dengan menggunakan ramuan tambahan yang berupaya meningkatkan metabolisme gula dan kawalan daripada ketagihan gula.

 

KENAPA MESTI SAYA PILIH GC TEA?

🌀LANGSING manakala GULA TERKAWAL.
🌀TIADA kalori : Tidak ada masalah untuk diambil pada tempoh yang lama
🌀TIADA kandungan gula atau pemanis
🌀SEMULAJADI
🌀TIADA bahan kimia, pewarna, perasa dan pengawet
🌀TIADA kesan sampingan atau dadah

SIAPA YANG SEHARUSNYA MENGAMALKAN GC TEA?

Dengan kandungan terbaik yang ada dalam GC Tea ini, insyaAllah boleh bantu:-

 1. Pesakit diabetes
 2. Mereka yang sedang berdiet dan ingin turunkan berat badan
 3. Mereka yang ingin kekal sihat dan lansing
 4. Pesakit darah tinggi
 5. Tinggi kolestrol
 6. Pesakit Jantung
 7. Membantu pesakit stroke
 8. Masalah penyakit kulit
 9. Menjadikan GCTea sebagai minuman kesihatan harian
 10. Mengurangkam risiko penyakit kronik
 11.  

  Untuk program turunkan berat badan boleh ikuti di SLIMMING METABOLIC MAKEOVER

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.