Mulut Cakap Nak Kurus Cepat, Tapi Perut Cakap Lapar – Part 3

Salam sejahtera rakan-rakan pembaca blog Kak Zura, harap anda semua sihat dan sentiasa dalam ceria.. So, macam mana? dah baca part 1 dan part 2 tips dari Kak Zura? Kalau ikutkan tips tu anda boleh kurus cepat dan turun berat badan tanpa sebarang produk-produk supplemen pun.. cuma jaga pemakanan harian, bersenam dan disiplin..

Hari ini Kak Zura nak tambah sikit lagi tips, untuk mereka yang nak kurus cepat tapi ada masalah-masalah yang membuatkan anda susah nak turunkan berat badan walaupun dah buat semua tu.. contohnya seperti ada masalah hormon, susah nak buang air besar, ada penyakit kencing manis, darah tinggi atau sebagainya.. InsyaAllah dengan tips yang Kak Zura akan kongsikan dibawah ini boleh membantu.. Bacanya.. šŸ™‚

 

Produk Supplemen Untuk Kurus Cepat

1. Alpha lipid Lifeline

Kak Zura minum 1 1/2 scoop + air sejuk 150ml, shake dan minum setiap pagi. Produk ini khususnya untuk tambah antibodi dalam badan supaya susah terkena penyakit dan penting untuk jaga usus, serta menjaga perut daripada terkena gastrik.

produk kesihatan alpha lipid lifeline new zealand new image

 

2. Artic Sea & Aloe Vera

Kak Zura ambil aloe vera 1 sudu besar mix dengan air campur sejuk dan minum, bagus untuk detoks badan. Artic sea pula Kak Zura makan 2 biji pagi dan 2 biji malam setiap hari, ia bagus untuk kolesterol dan juga untuk hancurkan lemak-lemak (vecival fat) di area jantung,hati, hempedu yang mana sukar untuk buang lemak tersebut walaupun kita exercise bagai nak rak..

 

3. Minyak Zaitun

Kak Zura minum Extra Virgin Olive Oil 2 sudu besar setiap pagi dan malam. Jika nak tahu lebih lanjut jenis-jenis minyak zaitun boleh baca di link iniĀ https://www.hazurahashimbani.com/kenali-6-jenis-minyak-zaitun/

 

4. Biji Halba & Biji Kas-Kas (Poppy Seed)

Secubit biji halba dah ditumbuk dan secubit poppy seed. Biji halba ni bagus untuk mereka yang ada masalah hormon yang mana membuatkan anda sukar untuk turun berat badan. Biji poppy ni pulak membantu bagi kita tenang jika kita rasa stress yang menjadi punca hormon tak stabil. Barulah kurus cepat.

 

5. Habbatu sauda

Banyak sebenarnya khasiat minyak habbatus sauda ni.. yang paling Kak Zura suka sekali adalah untuk mengekalkan awet muda.. wow!! boleh baca di link iniĀ https://www.hazurahashimbani.com/khasiat-minyak-habbatus-sauda/

 

6. Apple Cider Vinegar

Jika anda ada masalah susah nak turun berat badan, kadang-kadang ia berpunca daripada badan kita yang berasid dan badan banyak simpan air (orang panggil gemuk air). Untuk itu, boleh amalkan cuka epal ini untuk normalkan kembali ph dalam badan kita.

 

7. Glucos Cut Tea Dan Green Tea

Produk ni juga Kak Zura amalkan untuk meningkatkan kadar metabolisma badan dan lebih cepat membakar lemak. Just rendam uncang teh GC Tea ini di dalam air panas, dan minum je setiap hari.

 

8. Clenz Tox

Untuk mereka yang ada masalah pembuangan air besar, sangat bagus minum Clenz Tox untuk detoks dan cuci usus. Minum 1 sachet mix dengan air sejuk sebanyak 150ml, minum waktu malam. Esok pasti lawas buang, terus rasa perut kempis.. cubalah ya.. Info Clenz Tox boleh baca di link iniĀ http://rahsiadietslim.com/clenz-tox-terbaik-untuk-detoks-dan-cuci-usus/

 

9. Alpha Lipid Slim Diet 2

Produk yang sangat-sangat mendapat sambutan yang tinggi sehingga hari ini walaupun dah 10 tahun di pasaran adalah produk dari New Image New Zealand iaitu Alpha Lipid Slim Diet 2 (ALSD2). Konsep diet ini cukup disukai ramai kerana kita boleh kurus cepat walaupun berdiet tanpa perlu berlapar.. tu yang best tu.. Apa yang disarankan adalah cukup mudah, dengan mengambil makanan berprotein tinggi dan kurangkan karbohidrat dan gula. Kandungan Alpha lipid SD2 ini boleh membantu mempercepatkan lagi proses pembakaran lemak walaupun anda sedang tidur..

 

10. Nutrimax

Produk nutrimax ini pula sangat sedap sangat rasanya.. kebaikannya bila kita minum ia boleh bantu kita lebih kenyang dan ia juga menghalang karbohidrat dan gula serap dalam darah. Selepas minum nutrimax boleh lah makan seperti biasa. Produk nutrimax ini juga lebih kurang sama fungsinya dengan Alpha lipid SD2

 

11. Alpha Lipid Shape Up

Kak Zura amalkan minum Alpha lipid Shape Up ini bila tak nak makan malam atau kadang-kadang Kak Zura makan malam awal jadi tengah-tengah malam rasa lapar, minum je 2 scoop + 250ml air sejuk Shape Up ni. Fungsinya adalah meal supplement (makanan gantian), bila minum ni kita dah tak perlu makan kerana khasiatnya dah cukup. Terdapat 2 perasa yang sangat sedap iaitu perasa berries dan perasa coklat. Kak Zura lebih suka perasa berries.

 

12. Biji Chia Seed

Banyak kelebihan biji Chia Seed ini terutama sekali kalau nak kurus cepat. Boleh baca di link iniĀ https://www.hazurahashimbani.com/apa-kebaikan-chia-seed-untuk-diet/

 

Boleh Mula Sekarang?

Ada banyak lagi minuman yang Kak Zura amalkan juga untuk penjagaan dalaman seperti air kunyi, halia, manjakani, serai.. yang tu Kak Zura buat sendiri sahaja, natural.. tak yah beli..

Kak Zura dah pun bongkarkan rahsia kepada anda bagaimana boleh turunkan berat badan dalam 3 artikel.. nanti bolehlah anda cuba amalkan. Start sekarang.. Semoga ianya memberi banyak manafaat kepada anda.. Jika ada yang berminat nak dapatkan E-BOOK PERCUMA DIET CARA LANSINGKAN BADAN DENGAN BETUL boleh whatsapp Kak Zura ya

Kalau nak khidmat nasihat percuma Kak Zura atau nak ikuti program turunkan berat badan boleh hubungi Kak Zura diĀ 012-2777396 atauĀ https://alphalipidnewimage.com/alpha-lipid-slim/

 

Leave a Reply


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.